Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da zor anlar!
Kastamonu'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte, ilçelerde kar yağışı başladı. Mayıs ayında yağan kar, sürücülere zor anlar yaşattı.
Kastamonu'da kazalar peş peşe geldi
Kastamonu'da buz tutan yollar, kazalara neden oldu
Kastamonu'da kar bastırdı, sürücüler yolda kaldı
Kastamonu'da bir çok bölgede etkili olan kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiledi.
Lastik kara saplanacak! Fiyatlar uçtu
Kastamonu sert kışlar yaşayan kar kokusu alan bir ilimiz. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca araç sahibi, kış lastiği alışverişi konusunda endişeli bir arayış içine girdi. Ancak, bu arayışlar sırasında karşılarına çıkan fiyatlar, pek çoğunu düşündürmeye başladı.
Oto lastikçilerde hareketlilik başladı
Türkiye’de ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle oto lastikçilerde hareketlilik sürüyor. Uzmanlar, sıcak havalarda kış lastiği kullanımının kazalara sebebiyet verebileceğini söylüyor.
Yaz lastiği uygulaması başladı
Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlarda kış lastiği uygulaması, 1 Nisan günü itibarıyla sona erdi. Kırıkkale'de oto lastik tamircisi Furkan Özmert, yaz mevsiminde kış lastiğinin yakıt tüketimini artırdığını belirterek, "Kışın yaz lastiği, yazın da kış lastiği kullanmak hem yakıtı artırıyor hem de ses yapıyor" dedi.
Hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı
Yoğun kar yağışı sebebiyle D-100 ve Kastamonu-Çankırı karayolu beyaza büründü. Yaz lastiği ile yola çıkan onlarca otomobil ile torlar yolda kaldı.
İçişleri’nden yılbaşı tedbirleri genelgesi
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmelerini sağlamak amacıyla en üst seviyede güvenlik önlemi aldı.
Kış lastiği, aldı başını gidiyor
Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık itibarıyla başladı. Özellikle hava şartlarından dolayı meydana gelen trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için kış lastiği hayati önem taşıyor. 44 senedir Kastamonu'da bu işi yapan lastik ustası Mehmet Akça; kış lastiği kullanımının artan fiyatlardan dolayı azaldığını dile getirdi.
Otogar’da kış lastiği denetimi
Kastamonu'da otobüs terminalinde denetim yapan trafik ekipleri, araçların kış lastiklerini tek tek kontrol etti.
Takmamanın cezası 1152 lira
Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması bugün başlıyor. Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek.
Kışın trafik kazaları 6 kat artıyor
Can ve mal güvenliğinin sağlanması için kış gelmeden araçların kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Kış mevsimine girmemizle birlikte hava sıcaklıkları sıfır dereceye inerek yağışlı havalar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. Araştırmalara göre kış mevsiminde trafik kazaları 6 kat daha artış gösteriyor. Bu nedenle araçların filtre, yağ, silecek değişimleri yapılmalı, radyatör ve cam suyunun donmaması için antifriz konulmalı, ayrıca far ayarları yapılıp tüm araçlar kış şartlarına uygun hale getirilmeli. Bu mevsimde yollar adeta buz pistine döndüğü için araçlarda zincir ve çeki halatı bulundurulmalı, kış lastiği de ihmal edilmemeli” dedi.
Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor
Şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda yarından itibaren kış lastiği takılması zorunlu olacak. Yarın başlayacak uygulama 4 ay sürecek, 1 Nisan 2023'te sona erecek. Güvenli ve akıcı bir trafik için sadece zorunluluk kapsamında olan ticari araçlarda değil tüm araçlarda kış lastiği kullanılması öneriliyor.
Stepne de kış lastiği olmalı!
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, 1 Aralık itibariyle başlayacak ‘zorunlu kış lastiği uygulaması’ çerçevesinde, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin de kış lastiği olmasının zorunlu olduğunu söyledi.
Cezası Cep Yakıyor!
Zorunlu kış lastiği uygulamasına 1 aydan az bir süre kaldı ve uygulamaya uymayan sürücülere verilecek ceza da belli oldu.
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu
Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber Yeniden Değerleme Oranı (YOD) belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak gerçekleşti. Trafik cezaları da bu oran seviyesinde artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YDO üzerinde belirli indirim yetkisi bulunuyor. İşte Cumhurbaşkanı’nın indirim yetkisi konusunda yılsonuna kadar bir yasa değişikliği yapılmadığı takdirde uygulanacak MTV, Pasaport ve ehliyet harç ücretleri...
Kış lastiği seçerken nelere dikkat edilmeli? Lastiğin tarihi önemli midir?
Karlı ve yağışlı havalarda kazaların daha çok arttığı bilinmektedir. Aracın bakımlı olması kadar önemli olan lastik seçimi de kaza riskini ortadan kaldırmak için önemli bir parça. Bu yüzden gerek kış lastiği gerekse yazlık lastik seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Peki lastik seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Uygulamanın son gününde lastikçilerde yoğunluk
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, kış lastiği uygulamasının son gününde lastikçilerde sürücüler yoğunluk oluşturdu.
"Çelik’in ucuz dediği akaryakıt fiyatı değil"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte benzin fiyatının yüzde 216,4, mazot fiyatının yüzde 273, LPG fiyatının ise yüzde 223 arttığını söyledi.
İnebolu'da okul servisleri denetlendi
Kastamonu'da İnebolu ilçesinde okul servisleri tek tek denetlendi.
"Araçlarımızda o ekipmanları bulundurun"
Devrekani İlçesine bağlı köy ve mahallerde devam eden yoğun kar yağışlarında, İlçe Özel idare Müdürlüğü ve KHGB ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Devrekani Kaymakamlığı, vatandaşları, araçlarında kış lastiği, zincir, çeki halatı gibi malzemeleri bulundurmaları gerektiğini söyledi.
Jandarma'dan kış lastiği denetimi
Jandarma yolcu taşıyan araçlara yönelik kış lastiği kontrolü ve sivil görevli olarak trafik kural ihlali denetimi gerçekleştirdi.
Polis karda mahsur kalan sürücülere yardımcı oluyor
Bozkurt İlçe Emniyet Amirliği trafik ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araç sürücülerine yardım elini uzattı.
Sürücülerin imdadına jandarma yetişti
Kastamonu’da kar yağışı sonrasında hazırlıksız yola çıkan bazı sürücüler araçları ile mahsur kaldı. Kara saplanan araçları jandarma ekipleri iterek ya da çekici marifetiyle çekerek kurtardı.
Kış lastiği için acele edin
Kastamonu genelinde başlayan yoğun kar yağışıyla beraber, oto lastikçileri de kış sezonunun yoğunluğunu yaşıyor.
Emniyet işi sıkı tutuyor!
Kastamonu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında yolcu, yük ve eşya taşımacılığı yapan araçlar için zorunlu olan kış lastiği kullanımı kapsamında denetimler gerçekleştirildi.
Yaklaşan tarih öncesi talebe yetişemiyorlar!
1 Aralık itibariyle ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu sene de başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor
Şoförler dikkat, O zorunluluk başlıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor
Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, patinaj zinciri bulunması veya kullanılmasının kış lastiği takma zorunluluğunu ortadan kaldırmadığını, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takılmasının zorunlu olduğunu söyledi
“Güvenlik için kış lastiği şart”
Hava koşullarından dolayı olası kazaları önlemek için geçerli olan kış lastiği uygulaması bu yıl da belirli tarihte başlayacak